Cum sa faci un tort de fructe?

Cum sa faci un tort de fructe?
Vrei sa faci un tort de fructe si nu stii cum sa il pregatesti? Exista foarte multe metode de a face un tort si nu este necesar sa dai banii pe unul gata preparat, pentru ca e foarte simplu sa il pregatesti chiar tu. Iata ce iti trebuie pentru a pregati un astfel de desert delicios.

Ingrediente:

- blat de tort ( 3 bucati)
- budinca/crema
- 1 l lapte
- frisca
- intaritor frisca (optional)
- compot de fructe ( cockteil si piersici)
- zahar
- zahar vanilinat
- fructe proaspete

  • In comert se gasesc blaturi gata preparate, pufoase si dulci la un pret mai mult decat convenabil, asa ca nu este necesar sa pierzi timpul in caldura pentru a coace unul. Este de preferat blatul care are 3 "foi" pentru a face un tort cu mai multe straturi.
  • Se pune prima foaie pe un platou, iar cu zeama de la compot se insiropeaza cu o lingura, dar nu foarte mult pentru a nu se "topi". 
  • Separat se pune intr-o olita  cantitatea necesara prafului de budinca, impreuna cu 6 linguri de zahar si se urmeaza instructiunile de pe spatele plicului. Puteti opta si pentru alt tip de creme instant care trebuiesc pregatite doar cu lapte. 
  • Budinca rece/calda (nu fierbinte) se aseaza pe blatul de tort insiropat iar haotic se aseaza prin stratul de budinca bucatile din cocktailul de fructe. Daca sunt prea mari se mai taie astfel incat sa aibe aproximativ aceleasi forme. 
  • Peste aceste straturi se adauga urmatoarea foaie de blat care la randul ei se insiropeaza. aceste operatiuni se fac cu toate cele 3 blaturi. 
  • Ultimul strat va fi unul de budinca cu bucati de fructe.
  • Se imbraca tortul cu frisca urmand ca ornamentul sa ramana la libera alegere. Acesta poate fi facut din felii de portocala, kiwi, struguri, banane, mere. 

Sfaturi:

- Daca este vara, si nu aveti unde sa lasati tortul la rece, puteti adauga in frisca un intaritor de frisca. Nu functioneaza decat la frisca preparata in casa, nu si la cea pe care o gasiti la tub sau la frisca lichida.
- Pentru ca fructele sa ramana proaspete mai mult timp puteti adauga peste ele si gelatina alimentara, ce poate fi preparata cu zeama de la compot pentru a avea un gust placut.
Etichete: bucatarie · tort · frisca · fructe · blat