Cum sa fac tort diplomat?

Blatul: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina

Crema: 5 oua, 6 lingurite gelatina, 600 gr frisca, 300 gr zahar

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Separat se dizolva gelatina in ¼ lapte caldut. Se pune pe foc mic si se mesteca pana se fac ca o smantana. Cand s-a racit, se incorporeaza frisca batuta fara zahar. Se pune coaja de la o lamaie sau portocala. Pe fundul cratitei se pun felii de portocala, se torna o parte din compozitie apoi blatul, apoi cealalta parte din compozitie si a doua parte a blatului. Se pune cratita la rece si se tine 12 ore apoi se scufunda intr-o cratita cu apa fierbinte si se rastoarna pe o tava.

Crema (tort mama): 7 oua, 1 cana zahar, 1 cana lapte, 2 plicuri gelatina, 2 plicuri frisca (300 gr lapte)

Se bat ouale + zaharul, gelatina se inmoaie in apa ca sa fie moale. Adaug laptele si gelatina si se pune la foc in baia marina. Se fierbe pana se face ca o smantana moale. Se da la racit. Se face frisca si se incorporeaza in crema, se adauga fructe: ananas, stafide.
Intr-o cratita pun staniol si torn crema si se lasa 3 ore in frigider. Se pune pe deasupra frisca

Crema diplomat: 250 gr frisca, 2 oua, 300 gr zahar, 150 ml lapte, 13 gr gelatina, esnta vanilie, 100 gr fructe din compot, 100 gr ciocolata, coaja de lamaie

Se fierb la foc mic laptele + zaharul + ouale cca 10 min. Adaug gelatina inmuiata, se da un clocot apoi pun vasul la racit. Amestec continuu, aaug esenta, frisca, coaja de lamaie, fructele. Se glazeaza cu ciocolata topita in baia marina.

In filmuletul urmator puteti sa vedeti cum se face un tort de ciocolata
Etichete: tort · tort diplomat · diplomat · prajituri