Cum sa scap de colesterol?

Cum sa scap de colesterol?

Colesterolul a devenit o problema de sanatate din ce in ce mai des intalnita. Alimentatia nepotrivita duce in timp la cresterea colesterolului in sange si la aparitia altor complicatii care va pot pune viata in pericol..

 

In primul rand ar trebui sa se tina minte care sunt alimentele interzise:

 

-         Carnea grasa, conservele, mezelurile, paste fainoase,fasole si mazare uscata

-         Dulciurile, in general cele concentrate.

-         Grasimile animale: untura, slanina, frisca, smantana, unt

 

 

Inainte de a incepe un tratament pe baza de medicamente ar fi bine sa incercati prin schimbarea alimentatiei. Pastilele rezolva situatia pentru moment si in timp puteti deveni dependenti de acestea.

 

Un organism uman are nevoie de aproximativ 300 mg/ colesterol intr-o zi. De exemplu 100 de g de ficat are o cantitate de 380 de mg, o omleta 350 de mg si untul 250 de mg, asadar aveti mare grija cand alegeti alimentele.

 

Consumati mai mult peste gras ( ton si somon) deoarece contine Omega 3. Acesta protejeaza sistemul cardiovascular. Puteti sa aflati mai multe informatii despre omega 3 daca cititi articolul

 

Iaurtul degresat protejeaza arterele si sistemul cardiovascular.

 

Exista si o veste buna  pentru iubitorii de vin: este recomandat sa se bea un pahar de vin rosu pe zi.

 

Fructele si legumele sunt alimentele care ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia zilnica tocmai datorita efectelor pozitive asupra sanatatii voastre. In mod special puteti incerca vinetele ,acestea contin vitaminele C si P care ajuta la scaderea colesterolului.

 

 

Alaturi de o dieta buna ar trebui sa faceti si mai multa miscare deoarece s-a demonstrat ca exercitiul fizic scade colesterolul.

 

Relaxati-va si plimbati-va! Stresul si tensiunea zilnica iti influenteaza in mod negativ colesterolul din sange.