Cum sa: miel

Noutati in cum sa: miel

Cum sa fac ciorba de miel?
Ingrediente

  • carne de pe picioarele din fata
  • coaste
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde
  • zeama de varza
  • 2 linguri de orez
  • sare

Mod de preparare

Carnea se spala bine si se pune la fiert in 3 litri de apa impreuna cu legumele bine spalate, curatate si taiate marunt. Se indeparteaza spuma formata si se pune si orezul
Dupa ce legumele si carnea au fiert se pune si zeama de varza.
La sfarsit se pune patrunjel taiat marunt.
publicat in Bucatarie pe data de 06 Apr 2009
 
Cum sa fac drob de miel?
Ingrediente

  • inima
  • ficat
  • plamani – de la miel
  • 1 felie de paine
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • marar
  • patrunjel
  • 4 oua
  • 3 legaturi ceapa verde
  • foaie de aluat sau prapur
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa (se adauga si putina sare). Cand incepe sa fiarba se adauga maruntaieke de miel si se lasa sa fiarba. Se adauga, de asemenea, si 2 morcovi si patrunjel.

Se lasa sa se raceasca si se da prin masina de tocat si cu un miez de paine inmuiat in apa si bine stors. Compozitia tocata se amesteca bine cu ceapa verde taiata si ea marunt, cu marar, patrunjel (si acestea taiate marunt), se pune si sare, piper si ouale.

Intr-o cratita unsa cu ulei se pune prapurul bine spalat si se intinde bine in toata cratita ( chiar si pe peretii cratitei). Se adauga compozitia si se inveleste cu prapurele care la randul lui se unge cu ulei.
Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca.

Este excelent pentru masa de Paste.

Pofta buna!
publicat in Bucatarie pe data de 02 Apr 2009
 
PUBLICITATE
PUBLICITATE