Cum sa faci un insectar?

Cum sa faci un insectar?
Daca te pasioneaza insectele, daca te atrage culoarea sau forma lor, nu-ti ramane decat sa realizezi un insectar. In cazul in care esti elev, cu siguranta aceste trucuri iti vor fi de folos atunci cand va trebuit sa pui la punct proiectul pentru scoala.

Pentru a realiza insectarul este important sa faci rost de cat mai multe tipuri de insecte.
O metoda buna de a colecta micile vietati este aceea de a intinde o plasa in care se vor prinde insectele pe parcursul noptii.

Daca te intereseaza si insectele din lacuri sau balti, nu-ti ramane decat sa folosesti aceasta plasa pe post de minciog pentru a le colecta.

Se stie ca iarba inalta adoposteste o mare varietate de insecte. Colectarea lor nu este atat de grea pe cat pare. Se pot folosi articole de imbracaminte sau o simpla plasa. In cazul articolelor de imbracaminte, se poate folosi o pereche de pantaloni, legata la capat. La pantaloni se adauga 2 bete suficient de lungi pentru a fi tinute in mana, astfel incat pantalnii sa poata sterge suprafata ierbii.

Si in capaci sau in tufisuri se ascund suficiente insecte pentru a putea strange cateva pentru insectar. Se aseaza o plasa sau un cearsaf sub pom sau langa un tufis si incepe sa se scuture.

De asemenea pot fi construite si capcane in care insectele mai mari si nocturne se pot prinde. Cu o mica groapa in pamant si o cutie de conserve se pot prinde o multime de vietati pe parcursul unei zile. Cutia se ingroapa in pamant, gura ei fiind la nivelul solului. Se acopera toate spatiile  din jurul ei formand astfel o mica fantana secata.

Insectele astfel colectate trebuiesc omorate cu grija, pentru a nu fi strivite si pentru a evita deteriorarea corpului. Insectele pot fi bagate pentru o scurta perioada la congelator sau pot fi scufundate intr-o solutie de 70% alcool.

Insectele se strapung pe linia mediana a corpului cu un bold (din otel inoxidabil) si se infig intr-o bucata de spuma sau polistiren. Aceasta se depoziteaza intr-o cutie de lemn ce se inchide cu un geam.

Daca vrei sa trimiti un articol scris de tine il poti trimite daca dai click aici. Cele mai bune vor fi publicate pe siteul cumsaorice.ro

Depozitarea se face intotdeauna intr-un loc racoros si ferit de umezeala.
Etichete: insectar · insecte · biologie · capcane · insecta