Cum sa cumperi online si sigur?

Cum sa cumperi online si sigur?
Comertul electronic este procesul de cumparare, vanzare sau schimb de produse, servicii sau informatii prin intermediul retelelor de calculatoare. Avantajele acestui tip de comert il reprezinta timpul si libertatea de a alege.

Atunci cand doriti sa cumparati online diverse produse, este bine sa fi atent la 2 elemente de securitate. 

1. Adresa URL, trebuie sa inceapa cu "https" dovada ca informatiile se transmit criptat catre Visa si MasterCard 

2. In partea dreapta a ecranului, trebuie sa gasiti sa gasesti un "lacat", o iconita, care odata apasata deschide un certificat de garantare a securitatii online, a identitatii firmei si a procesatorului.

Daca doresti o securitate sporita atunci cand faci cumparaturile online este necesar sa inroleaza cardul in 3D Secure printr-o cerere catre banca la care ai contul deschis si evident cardul. 3D Secure este un standard de securitate dezvoltate de Visa si MasterCard care, care iti ofera o masura in plus de protectie prin oferirea unei parole suplimentare ce este folosita doar la cumparaturile online.

In diverse situatii, anumite magazine nu solicita pe pagina lor de internet plata produselor, ci o redirectioneaza catre pagini securizate Gecad ePayment iar adresa in acest caz, va fi: "https://secure.epayment.ro" 

Inainte de a cumpara, verifica continutul cosului de cumparaturi, si de asemenea asigura-te ca preturile sunt cele corecte. 
Etichete: online · internet · cumparaturi · Bani · shopping · card · plata online