De ce apa stinge focul???...de ce bara de la o banca este mai rece decat banca facuta din lemn??...si de ce un ulcior nezmaltuit mentine apa mai rece decat unul zmaltuit?

 
 
Etichete: zmaltuit · unul · decat · rece · mentine · nezmaltuit · ulcior · lemn · facuta · banca · decat · rece · este · banca · bara · focul · stinge
 
intrebare trimisa de Anonim cu 10 ani in urma in categoria Educatie si Cultura Generala
Anonim
Ca,sa nu las in eroare raspunsul....aplaud acel user care axspus pe scurt ,,,racirea zonei de ardere,,......pe larg apa are nevoie de fierbere si evaporare de o temperatura de peste 120 grade.....o temperatura ceva mai mica decat are nevoie lemnul ptr ardere....astfel apa ,,fura,, din temperatura necesarra a lemnului sau diferitelor materiale si astfel focul se stinge.....de aceea in multe cazuri apa este ineficienta in stingerea focurilor intretinute in ardere de alte materiale.....nu poti stinge un incediu petrolier.gazos sau etc cu apa. Sper ca am fost de folos si cu scuze ptr cei care I.am contrazis. Intrebarea exista in manualul de cls a7a pe timpuul lui Ceausescu....dar e destul de grea....
 
Anonim
Cu tot respectul ptr intrebarea de ce apa stinge focul.....cel care a spus.o cu izoarea oxigenului este in eroare. Ptr acest procedeu de izolare oxigen exista o spuma,sau in mediul petrolier se foloseste explozia care consuma instant oxigenul si ..inabuseste.. arderea. Mai nou sa dobedit ca apa contine oxigen si in proportii mici chiar ,,arde,, va rog sa vizionati ultimul documentar din 2013 realizat despre studiul apei
 
Anonim
Apa stinge focul pentru ca este ul lichid...
 
Anonim
Chestiune profunda mon cher
 
Anonim
Racirea temperaturii in zona de ardere !!!!!!!!! Pompierii stiu.
 
Anonim
Apa stinge focul din cauza ca este o substanta ce nu intretine arderea si vaporii ce se ridica, impiedica oxigenul sa ajunga la flacara. Dar, uneori poate avea efectul invers. Se cunoaste ca la forja, se stropeste cu apa, aceasta la contactul cu carbunii incinsi isi desface instantaneu molecula in hidrogen si oxigen si .... arde mai tare.


Bara de lemn are o temperatura diferita de bara de metal din cauza ca metalul este un bun conducator de caldura pe cind lemnul nu deci metalul cedeaza mai rapid din caldura specifica decit lemnul.


Ulciorul smaltuit tinemai putin timp apa rece din cauza ca schimbul de temperatura cu mediul este mai rapid. Ulciorul nesmaltuit, absoarbe o parte din apa in porii sai si are loc o evaporare a apei si se stie ca apa evaporindu-se cedeaza caldura deci se raceste (cum se intimpla la transpiratie)
 
Anonim
Pentru ca ulciorul se smaltuieste. Mai citeste niste carti si ai sa afli de ce.

 
Anonim
Bara de la banca este mai rece deoarece este de metal si acesta poate prelua temperatura mediului mai repede si mai usor decat lemnul (care nu este asa de bun conductor de temperatura).
 
Anonim
Apa stinge focul, deoarece impiedica aerul sa ajunga la ea. Aerul este indispensabil arderii (oxidarii)


Metalele sunt buni cpnducatori de electricitate si de caldura, iar ne-metalele sunt izolatori.

 
Pentru a vedea raspunsurile apasa pe butonul de like de mai jos:

Raspunde si tu la intreabrea "De ce apa stinge focul???...de ce bara de la o banca este mai rece decat banca facuta din lemn??...si de ce un ulcior nezmaltuit mentine apa mai rece decat unul zmaltuit?"

9 raspunsuri la intrebarea "De ce apa stinge focul???...de ce bara de la o banca este mai rece decat banca facuta din lemn??...si de ce un ulcior nezmaltuit mentine apa mai rece decat unul zmaltuit?"